Substraten

Van onze substraten is steeds een technische fiche te verkrijgen op aanvraag.

Al onze substraten zijn conform aan Type bestek 250.
Indien gewenst kunnen wij de substraten ook aanpassen naar uw wens.


Intensief daktuinsubstraat

Substraat voor het aanleggen van intensieve daktuinen, binnentuinen of het vullen van bloembakken. Dit substraat heeft een licht gewicht, een goede waterhuishouding en zorgt dat de wortels goed belucht blijven. Kan geplaatst worden met Garden Blower.

Er wordt een transportkost aangerekend, afhankelijk van het afleveradres.Extensief daktuin

Substraat voor het aanleggen van extensieve daktuinen (sedummatten). Dit substraat houdt heel goed water vast en zorgt voor een goede worteling. Kan geplaatst worden met Garden Blower.

Grasdalbedding

Bedding om onder grasdals te leggen, deze mengeling bestaat uit compost, steenslag en argex.

Grasdalvulling

Substraat om grasdals mee op te vullen. Deze samenstelling bezit een goede wateropname en is poreus. Dit zorgt voor een snelle opstart van het graszaad. Product laat zich snel inwerken, te gebruiken in droge toestand. Kan geplaatst worden met Garden Blower.

Grindgazon

Grindgazon is een substraat dat gebruikt wordt om sporadisch over een aangelegde gazon te kunnen rijden, zoals bijvoorbeeld een brandweg of parkeerstrook. Na uitgraving een niet geweven geotextiel plaatsen. De onderlaag rollen; zeker niet trillen. Werkwijze: In droge toestand bewerken. Toplaag met graszaad inwerken en licht aandrukken. Kan desgewenst op voorhand gemengd met graszaad worden.

Grondmix

Algemeen grondsubstraat dat voor diverse doeleinden kan gebruikt worden bv. het ophogen van tuinen, vullen van grote gaten na verwijdering zwembad, vijvers enz.. Kan geplaatst worden met Garden Blower.

Bomenzand

Bomenzandsubstraat wordt toegepast bij het planten van bomen zonder verhardingen, het zorgt voor een goede beworteling. De mengeling is poreus, bezit goede voedingswaardenbuffering en is kiem- en groeistimulerend.

Bomengranulaat/straatbomenzand

Dit mineraal substraat is uitermate geschikt om plantputten te vullen onder de verharding en is goed door wortelbaar na verdichting. Het substraat bestaat uit voldoende grove mineralen bestanddelen die de stabiliteit verhogen en goede water- en lucht huishouden garanderen.